Friday, 7 October 2011

Fakta menarik tentang orang malaysia

Posted by Asyraf Muslim on 00:12


1. Suka buang masa - orang lain dah start kerja jam 8am, dia masih minum kat kedai sambil merokok dan cerita. Dah sampai ofis, sempat lagi buka FB, blog dan macam-macam. hihihihihi..

2. Makan sambil cerita - boleh sampai sejam lebih baru siap makan. Tangan tu bkn guna utk suap makanan dalam mulut tapi tunjuk sana sini.

3. Sibuk dengan hal orang lain - suka sangat ambil tahu hal orang lain "suka jaga tepi kain orang". Tak boleh nak duduk diam, nak cari kesalahan orang lain je....

4. Suka kritik orang - semua nak dikritik tapi jarang pula kritik diri sendiri. Melalut je kerjanya. contoh : blogger kritik blogger... kenapa tak biar je blogger lain buat hal dia!!! Klu blog tu x femes ke, ape ke, biar jelah.. x payah nak sibuk-sibuk nak betulkan dia atau nak bagitahu dia pengalaman dia yang dulu.

5. Copy and Paste - biasanya berlaku di kalangan pelajar IPT. Laporan makmal pun nak copy n paste juga. Semua assignment copy and paste dari kawan-kawan. Ubah tajuk je, huraian tu sebiji dengan kawan sekelas.

6. Suka buat kerja dan ulangkaji last minutes - Masa yang ada diguna untuk melepak, bila tinggal beberapa hari lagi assginment tu kena hantar, baru sibuk-sibuk nak kritik lecturer tak bagi masa lah dan nak cepat sangat lah. Merungut je!!!!

entahlah betul ke tidak..anda sendiri yng menentukan ^^

0 comments:

Post a Comment

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...