Bagaimana B17 Membunuh Sel Kanser..
Hasil kajian Ahli sains dan Ahli Biokimia tentang B17 telah
di bukukan dan dirakamkan dalam bentuk VCD yang bertajuk “World Without Cancer”
oleh G. Edward Griffin dan “Alive & Well” : One Doctor's Experience With
Nutrition in the Treatment of Cancer Patients. Telah disiarkan dalam rancangan
di sebuah station Tv di Malaysia baru baru ini.
Fakta dari hasil kajian mereka, kita kena faham bahawa tubuh
badan kita memerlukan beberapa enzim bagi tubuh melaksanakan tugasan mereka.
Salah satu enzim yang berfungsi untuk menyahkan toxsin dalam badan adalah enzim
yang dipanggil Rhodanese, boleh di jumpai dalam kuantiti yang banyak di seluruh
tubuh kita. Kecuali pada bahagian yang ada sel-sel kanser.
Seterusnya badan kita mempunyai enzim yang di namakan
Beta-Glucosidase dapat di perolehi dengan banyaknya pada setiap sel kanser.
Beta-Glucosidase hanya berada pada sel kanser sahaja. Pada sel badan yang tidak
ada sel kanser tidak terdapat enzim ini. Biji buah Apricot mempunyai kandungan
Vitamin B17 yang paling tinggi di dunia. Vitamin B17 terdiri dari 2 bahagian
glukosa, 1 Hidrogen Sianida dan 1 bahagian Benzaldehyde (pelali penahan sakit
semulajadi ).
Apabila B17 memasuki kedalam badan manusia, ia akan
dipecahkan oleh enzim Rhodanese. Rhodanese akan memecahkan Hidrogen Sianida dan
Benzaldehyde kepada 2 bahagian, Thiocyanate dan Benzoic asid merupakan enzim
yang sangat diperlukan oleh sel-sel yang sihat untuk menjalankan proses
metabolisme. Hasil proses metabolisme enzim tersebut menghasilkan vitamin B12.
Lebihan dari proses metabolisme tersebut akan di keluarkan
oleh sistem pembuangan kita. Vitamin B17 yang berada dalam tubuh kita tidak
akan bertahan melebihi 80 minit ia harus diganti dengan pengambilan b17 dari
biji apricot yang baru. Pengambilan biji apricot setiap 4 jam merupakan sebuah
kaedah mengekalkan Vitamin B17 sentiasa berada dalam badan kita.
Bagaimana B17 Membunuh sel kanser
Apabila B17 bertemu dengan sel-sel kanser, ia tidak dapat di
pecahkan sebab tidak terdapat enzim Rhodanese untuk memecahkannya kerana enzim
Rhodanese tidak terdapat pada sel kanser. Pada sel kanser hanya terdapat enzim
Beta-Glucosidase dengan banyaknya. Sebaliknya apabila B17 bertemu dengan enzim
Beta Glucosidase, satu tindak balas kimia akan berlaku disini yaitu Hidrogen
Sianida bergabung dengan Benzaldehyde.
Gabungan ini akan menghasilkan sebuah bahan yang akan
membunuh dan membinasakan sel-sel kanser. Anda akan lihat sel-sel kanser yang
mati berkecai keluar melalui air kencing. Proses ini biasanya mengambil masa
dalam 2 minggu sahaja. Keseluruhan proses ini disebut sebagai “selective
toxicity” atau ketoksikan selektif. Hanya sel-sel kanser sahaja di sasarkan
untuk di musnahkan lihat gambar rajah di bawah.
Beginilah cara b17 dari biji apricot bekerja Ia telah
terbukti dan berilustrasi untuk memusnah serta membunuh sel kanser dan
menyuburkan sel yang sihat melalui B12. Jika anda melayari internet anda akan
melihat fenomena ini digunakan Hospital Contreras di Mexico dan Harold Manner
Hospital lebih 30 tahun yang lalu dan berjaya merawat 100,000 orang
pesakit-pesakit kanser!.
Harapan kita untuk melihat budaya memakan biji apricot sebagai
rawatan alternatif merawat pesakit kanser akan menjadi kenyataan apabila
kesedaran ini menjadi satu budaya dalam kehidupan.
Credit to Shahril Nizam Che Hassim
0 comments:
Post a Comment